Advertentie
Advertentie

Vanackere genoemd als baas katholiek onderwijs

Vanackere nam begin dit jaar ontslag als minister van Financiën. - Foto: Laurie Dieffembacq

Mieke Van Hecke (66) geeft op 1 september 2014 de fakkel door als topvrouw van het katholiek onderwijs. Een van de namen die voor de opvolging circuleert, is die van CD&V-politicus en voormalig minister van Financiën Steven Vanackere.

De nieuwe topman- of vrouw van het katholiek onderwijs begint pas op 1 september 2014, wanneer Mieke Van Hecke met pensioen gaat. Haar opvolger wordt normaal gezien begin 2014 bekendgemaakt zodat hij of zij tijd heeft om zich in te werken. De keuze van de opvolger ligt volledig in handen van de bisschoppen. Zij bepalen wie het katholieke onderwijsnet, met voorsprong het grootste in Vlaanderen, de komende jaren zal leiden.

Volgens de kranten De Morgen en Het Laatste Nieuws circuleert de naam van CD&V-politicus Steven Vanackere. De voormalige minister van Financiën nam begin maart ontslag door de ACW-affaire, maar benadrukte altijd dat hij recht in zijn schoenen stond. Hij is nu Kamerlid.

Van Hecke wil in een reactie in het radioprogramma De Ochtend niet ingaan op individuele kandidaten, maar heeft naar eigen zeggen vertrouwen in het oordeel van de bisschoppen. 'De voordracht zal gedragen zijn. Zij zullen zeker en vast de tijd nemen om voldoende mensen te consulteren en zullen hopelijk een goede opvolger aanduiden aan wie ik met een gerust hart deze belangrijke organisatie kan overdragen.'

Ze benadrukt dat ze haar laatste jaar met veel enthousiasme tegemoet gaat. 'Ik tel niet af naar mijn pensioen.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud