VDAB koppelt tijdelijk werklozen aan zorgjob

Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). ©Photo News

De Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB zal tijdelijk werklozen koppelen aan ondersteunende banen in de zorg. Dat zegt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V).

Door de coronacrisis zijn er handen te kort in de zorg, omdat personeel bijvoorbeeld tijdelijk uitvalt door quarantaine of ziekte. Werkzoekenden, maar ook tijdelijk werklozen, freelancers en jobstudenten zonder werk in bijvoorbeeld de evenementensector of de horeca, kunnen soelaas bieden in ondersteunende jobs, oordeelt de Vlaamse regering.

Helpindezorg.be

'Het gaat vooral om jobs waar geen zorgkwalificaties voor nodig zijn', onderstreept Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) op vrtnws.be. Het gaat onder meer om maaltijden rondbrengen, onthaal en begeleiding van bezoekers, het ontsmetten van materiaal, de ondersteuning van callcenters en animatie voor bewoners en patiënten.

Concreet richtte de VDAB helpindezorg.be op. Daar kunnen woon-zorgcentra en ziekenhuizen openstaande vacatures melden en kandidaten zich aanmelden. Ingaan op de vacatures gebeurt vrijwillig.

'Het betreft afgelijnde en tijdelijke jobs in de zorg', luidt het. 'Als de oorspronkelijke werkgever de arbeidsactiviteiten opnieuw opstart, zal de medewerker vlot kunnen terugkeren.' Het werk wordt vergoed volgens de geldende zorgbarema's.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud