'Vermeiren stort supplement Dexia-vergoeding door naar Gemeentelijke Holding'

Francis Vermeiren, tijdens een verhoor in het Vlaams Parlement op 25 oktober vorig jaar.

Francis Vermeiren (Open VLD) zal dan toch een deel van zijn bestuursvergoeding bij Dexia Holding doorstorten aan de Gemeentelijke Holding. Dat is zaterdag meegedeeld door zijn partijgenoot Luk Van Biesen.

De 75-jarige voorzitter van de Gemeentelijke Holding Francis Vermeiren verdiende vorig jaar 72.000 euro als bestuurder bij Dexia. Dat bleek vrijdag uit het jaarverslag van de holding. Het gaat om een duidelijke verhoging in vergelijking met 2010, toen hij 46.000 euro opstreek.

Volgens Open VLD-kamerlid Luc Van Biesen zal Vermeiren dat surplus van 26.000 euro doorstorten naar de Gemeentelijke Holding. 'Dit om te benadrukken dat hij steeds de belangen van Dexia en van de Gemeentelijke Holding heeft behartigd', stelt Van Biesen, die naar eigen zeggen een lang en constructief gesprek met Vermeiren te hebben gehad.

In de zaterdageditie van De Tijd zei Vermeiren nog dat hij zijn bezoldiging van 72.000 euro 'gerechtvaardigd' vond. 'Het gaat om een brutobedrag. Ik houd daar na belastingen ongeveer 25.000 euro aan over.' Vermeiren benadrukte dat hij vorig jaar veel meer werk had. 'Het bestuur van Dexia is in volle crisisperiode veel meer bijeengeroepen dan voorheen. Bovendien zijn er nog vele andere vergaderingen geweest. Voor al die bijeenkomsten, ook heel wat nachtelijke, hebben de bestuurders geen zitpenningen ontvangen.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud