Vermoedelijke granaataanslag schrikt Wommelgem op

Antwerpen wordt al langer geteisterd door granaataanslagen. ©Photo News

Het is onduidelijk of er opnieuw een link is met het aanhoudende drugsgeweld in Antwerpen en omgeving.

In Wommelgem in Antwerpen is in de nacht van maandag op dinsdag een appartementsgebouw beschadigd door een ontploffing die vermoedelijk veroorzaakt werd door een granaataanslag. Dat zegt de lokale politie.

De ontmijningsdienst Dovo en het labo zijn ter plaatse en de federale gerechtelijke politie is een onderzoek gestart. Of er opnieuw een link is met het aanhoudende drugsgeweld in Antwerpen en omgeving, is niet bekend.

De feiten speelden zich rond 4.30 uur af in de Melkerijstraat. 'Het gaat om een appartementsgebouw met vijf wooneenheden', zegt commissaris Johan Wonnink. 'De inkomhal is beschadigd, bij daglicht zal de precieze schade allicht duidelijker worden. Het gebouw is ontruimd en er is buiten een perimeter ingesteld.' Van gewonden zou geen sprake zijn.

Antwerpen wordt al langer geteisterd door granaataanslagen die gelinkt zijn aan het drugsmilieu. De jongste tijd laaide het geweld weer op. Vorige week vonden twee granaataanslagen plaats - een in Deurne en een in Merksem - en waren er schietincidenten in Ekeren en Wilrijk. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud