Vijfde dodelijke slachtoffer na instorting school in aanbouw

©BELGA

In Antwerpen lokaliseerden reddingwerkers zaterdagnamiddag een vijfde lichaam nadat vrijdag een deel van een basisschool in aanbouw was ingestort. De zoektocht wordt beëindigd.

In de Antwerpse wijk Nieuw Zuid, nabij het gerechtsgebouw, stortte vrijdag de bovenverdieping van een basisschool in aanbouw in. Het gebouw zou vanaf september dienstdoen als een dubbele basisschool met plaats voor 480 leerlingen.

Zaterdagnamiddag werd duidelijk dat er vijf dodelijke slachtoffers zijn gevallen. De zoektocht wordt beëindigd. Eerder op de dag raakte bekend dat van de negen slachtoffers die naar het ziekenhuis werden overgebracht al een persoon het ziekenhuis mocht verlaten. De acht anderen zijn stabiel.

Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever zal het gebouw in de toekomst wellicht volledig moeten afgebroken worden, zo zei hij aan VTM NIEUWS.

De hoofdaannemer van de werf in Antwerpen, Democo, zegt zaterdagavond er alles aan te doen om te onderzoeken hoe de instorting is kunnen gebeuren. Het is nog te vroeg om duidelijkheid te krijgen over wat is gebeurd, klinkt het. De vijf omgekomen slachtoffers waren werkzaam bij onderaannemers van Democo, bevestigt het bedrijf.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud