Vijf nieuwe bestuurders bij Technopolis

©technopolis

De Vlaamse regering heeft vijf onafhankelijke leden aangeduid voor de nieuwe raad van bestuur van Technopolis, het Mechelse doe-centrum voor technologie dat dit jaar tijdelijk zijn subsidies verloor na enkele kritische audits.

De Vlaamse regering draagt vijf nieuwe leden uit de onderwijswereld en het bedrijfsleven voor de Raad van Bestuur van de NV Technopolis voor. De vijf onafhankelijken werden geselecteerd na een open oproep. De regering had eerder al acht politieke afgevaardigden aangeduid voor de nieuwe raad van bestuur.

De bekendste nieuwkomer is Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder van de chemiefederatie Essenscia, die al langer met Technopolis samenwerkt. De opvallendste naam is UGent-professor Paul Lagasse, die ondervoorzitter was van de vorige raad van bestuur, en in die hoedanigheid nauw betrokken was bij de fel bekritiseerde bedrijfstop.

Verdere nieuwkomers zijn Bram Vanderborght (professor robotica aan de VUB), Martine Taeymans (communicatiedirecteur aan de hogeschool Thomas More) en Koen Lenssens (zaakvoerder van Opikanoba, een spin-off van de UHasselt en KULeuven rond digitale leeroplossingen). De vijf benoemingen moeten nog worden goedgekeurd op de komende algemene vergadering van de NV Technopolis.

Vlaams minister van Economie Philippe Muyters (N-VA) schorste eerder dit jaar de subsidies van Technopolis op nadat verschillende audits op wanbeheer wezen. De subsidies werden opnieuw vrijgegeven na de goedkeuring van een actieplan ter verbetering van de interne werking. De woordvoerster van Technopolis wilde vrijdag niets kwijt over de uitvoering van dat actieplan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud