Vlaamse overheid bundelt digitale expertise

Minister-president Jan Jambon is nu ook minister van Digitalisering. ©Photo News

De digitale expertise van de Vlaamse overheid wordt gebundeld in een agentschap met als werknaam Digitaal Vlaanderen. Dat zal zo'n 450 medewerkers tellen.

Vlaanderen moet tot de digitale top vijf van Europa behoren, zegt minister-president Jan Jambon (N-VA), die sinds vrijdag nu ook officieel minister van Digitalisering is. Op een trefdag eind november zei Jambon dat Vlaanderen in Europa in 'de bovenste helft' zit voor digitalisering, maar aansluiting wil zoeken bij de Scandinavische landen, de Baltische staten en Nederland.

Daarbij moet de burger op de website van zijn gemeente bijvoorbeeld toegang krijgen tot Mijn Burgerprofiel, om van daaruit alle digitale overheidsdienstverlening te krijgen. Bij dergelijke projecten moeten de overheden wel kunnen rekenen op de nodige steun van digitale overheidsexperten.

Concreet verhuizen vanaf eind januari 2021 de ICT-diensten en -oplossingen van het Facilitair Bedrijf naar het agentschap Informatie Vlaanderen. Diensten die facilitair van aard zijn of gericht op aankoop blijven bij  het Facilitair Bedrijf. Administrateur-generaal Barbara Van Den Haute leidt het nieuwe agentschap, dat een onestopshop voor de Vlaamse en lokale overheden moet zijn.

Er zullen 300 internen en zo'n 150 externen bij Digitaal Vlaanderen werken. Bij hen zijn 44 internen en ongeveer tien externen die overkomen van het Facilitair Bedrijf. Op het moment van de reorganisatie krijgt het agentschap ook een nieuwe naam.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud