Advertentie

Vlaamse regering neemt voor 75 miljoen euro bijkomende klimaatmaatregelen

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA). ©Photo News

Het meeste geld gaat naar de energetische renovatie van sociale woningen en van het onderwijspatrimonium.

De Vlaamse regering neemt voor 75 miljoen euro bijkomende klimaatmaatregelen. Dat kondigde Vlaams minister-president Geert Bourgeois vrijdag aan na afloop van de Vlaamse ministerraad. De middelen komen boven op de eerder genomen maatregelen en de afspraken in het Vlaams Energie- en Klimaatplan (VEKP).

De grootste bijkomende budgetten gaan naar de energetische renovatie van sociale woningen (20 miljoen euro) en van het onderwijspatrimonium (15 miljoen euro). Er komt ook een opvolgpanel dat alle Vlaamse klimaatmaatregelen moet monitoren en evalueren.

Povere resultaten

De oppositiepartij Groen noemt het een goede zaak dat de Vlaamse regering 75 miljoen euro extra vrijmaakt, maar vreest dat dat niet goed genoeg is om de povere resultaten in een succesverhaal om te buigen. 'De Vlaamse regering haalt vandaag geen enkele klimaatdoelstelling. Op internationaal vlak remt ze zelfs de klimaatambities af', zegt fractieleider Björn Rzoska.

Hij vindt dat er ook op Vlaams niveau een debat over een klimaatwet moet komen. 'Door zo'n wet aan te nemen verankeren we de doelstellingen. Dat is wat een pak Vlamingen al een lange tijd vragen. Het is tijd dat de N-VA, CD&V en Open VLD kleur bekennen en laten zien dat ze echt een ambitieus klimaatbeleid willen.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud