Vlaanderen belooft steun aan getroffen ondernemers

©BELGAIMAGE

Ondernemers die door de nieuwe maatregelen getroffen worden, kunnen steun aanvragen bij de Vlaamse overheid. Dat meldt Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V).

Vanaf maandag moet de horeca een maand dicht door het woekerende coronavirus. Dat heeft het Overlegcomité vrijdagavond beslist. Wie zijn zaak moet sluiten door de nieuwe coronamaatregelen, zal zoals in de eerste lockdown kunnen rekenen op steun van de Vlaamse overheid.

Wie tussen 1 oktober en 15 november een omzetverlies lijdt van minstens 60 procent, kan rekenen op een steunmechanisme dat 10 procent van de normale omzet bedraagt. Voor kleine bedrijven ligt het maximumbedrag op 11.250 euro, voor ondernemingen vanaf 10 werknemers gaat het om maximaal 22.500 euro.

Geen premie

Er wordt dus niet meer gewerkt met een hinderpremie zoals in de eerste lockdown. Toen hadden alle zaken die moesten sluiten recht op 4.000 euro. Volgens Crevits is het nieuwe systeem rechtvaardiger, omdat het rekening houdt met de grootte van het bedrijf in moeilijkheden. 'Op die manier krijgt elke ondernemer gelijkwaardige steun', zegt Crevits.

Een gelijkaardig beschermingsmechanisme bestond al voor de maanden augustus en september, maar toen was de beschermingsgraad slechts 7,5 procent van de normale omzet.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud