Vlaanderen investeert 5 miljoen in digitale labs

In elke provincie komt een digitaal lab dat bedrijven helpt bij hun digitalisering. ©Photo News

Vlaanderen richt in elke provincie een digitaal lab op. Die moeten bedrijven helpen hun werking te digitaliseren.

Minister van innovatie Hilde Crevits (CD&V) investeert 5 miljoen euro in de oprichting van vijf Digital Experience Labs. Wie bijvoorbeeld zijn productieproces of voorraadbeheer wil digitaliseren, maar daar de kennis en expertise niet voor in huis heeft, kan in zo'n digitaal lab terecht voor advies en begeleiding. Daar kan het bedrijf een project voorstellen, tests laten uitvoeren en naar geschikte partners voor zijn project zoeken. 

De coronacrisis toont aan hoe belangrijk digitale technologie is voor onze bedrijven en onze samenleving.
Hilde Crevits
Minister van Innovatie

Het gaat om een volledig nieuw concept dat het speerpunt moet worden van Crevits' digitaliseringsbeleid. 'De coronacrisis toont aan hoe belangrijk digitale technologie is voor onze bedrijven en onze samenleving. Het plan om in elke provincie een Digital Experience Lab te installeren komt dus zeker op tijd. De labs zullen kmo’s met raad en daad bijstaan voor hun digitaliseringsprojecten', zegt ze.

Gemengde financiering

Twee derde van de middelen komt uit Vlaanderen, het overige derde wordt gezocht bij de provincies, universiteiten, hogescholen en bedrijven die gebruik willen maken van de labs. De subsidie wordt toegekend voor een periode van twee jaar. Kandidaten die willen deelnemen aan het project kunnen zich melden via het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO).

Crevits rekent op een nauwe samenwerking met de Europese digitale innovatiehubs. Dat programma heeft als doel de competitiviteit van de digitale economie te verhogen door de toepassing van artificiële intelligentie en supercomputers, de brede uitrol van digitale oplossingen en het versterken van digitale vaardigheden. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud