Vlaanderen vordert miljoen terug van Heinz

De Vlaamse regering vordert bijna een miljoen terug van Heinz. - Photo News ©Photo News

De Vlaamse regering gaat bijna een miljoen euro overheidssteun terugvorderen van ketchupfabrikant Heinz. Die beslissing komt er nadat het bedrijf woensdag de sluiting van de productievestiging in Turnhout aankondigde, met 200 ontslagen tot gevolg.

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V), viceminister-president Ingrid Lieten (sp.a) en minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) ontvingen vandaag een delegatie van de vakbonden van Heinz Belgium. Die deelden mee dat er volgende week een eerste vergadering is in het kader van de Wet Renault, na de aankondiging tot sluiting van de productievestiging in Turnhout. De productie verhuist naar het Engelse Telford, die Heinz moet toelaten efficiënter te werken. 

Volgens Peeters gaat de Vlaamse regering alle terugvorderbare steun die Heinz kreeg van de Vlaamse overheid terugvorderen. Aan de voorwaarden van de steun is immers niet voldaan. Concreet gaat het om een schijf van 942.110 euro opleidingssteun toegekend in 2007.

 

Voor de getroffen werknemers gaat de Vlaamse regering nu op zoek naar 'oplossingen die maximaal de werkgelegenheid van de mogelijks getroffen werknemers kan vrijwaren'. Een van de opties is het Kempenplan, een urgentieplan dat de regering in 2013 opstelde na een reeks van sluitingen en collectieve ontslagen in de regio. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud