Advertentie

Vlaming lust geen energiepremies meer

Dakisolatie ©Luuk van der Lee/Hollandse Hoogte

Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom is bezig met een grondige hervorming van de premiestelsels, met als doel meer mensen aan te zetten tot het isoleren van hun woning.

Het aantal Vlamingen dat premies aanvraagt voor energiebesparende maatregelen, zoals dakisolatie, is fel gedaald. Vorig jaar zijn er 32 procent minder premies uitgedeeld, voor dakisolatie is er zelfs een daling van 43 procent. Dat blijkt volgens Het Nieuwsblad uit cijfers die Robrecht Bothuyne (CD&V) opvroeg bij Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom (Open VLD).

Toch betekent dat niet dat alle huizen in Vlaanderen intussen perfect geïsoleerd zijn. 'Meer dan een kwart van alle woningen heeft bijvoorbeeld nog steeds geen dakisolatie, de helft nog geen spouwmuurisolatie', zegt Bothuyne.

Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom beklemtoont dat ze bezig is met een grondige hervorming van de premiestelsels, met als bedoeling nog veel meer mensen bereid te vinden hun woning te isoleren.

Eerder lanceerde Turtelboom ook al het Renovatiepact, met als doel de Vlaamse woningen de komende jaren grondiger en sneller energiezuiniger te maken.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud