Advertentie

Voka: 'Groei is enige sociale zekerheid'

Voka-voorzitter Michel Delbaere ©BELGA

De Vlaamse werkgeversorganisatie lichtte alle verkiezingsprogramma's door. En focust logischerwijs op de meest ondernemersvriendelijke partijen. 'Economische groei is de enige sociale zekerheid', zegt voorzitter Michel Delbaere.

N-VA-voorzitter Bart De Wever durft al eens gekscherend poneren dat Voka 'de echte baas' van zijn partij is. Bijgevolg levert de doorlichting van de verkiezingsprogramma's door de Vlaamse werkgeversorganisatie niet echt een verrassend resultaat op: het N-VA programma haalt met net geen 80 procent grote onderscheiding bij Voka. Open VLD komt op 75 procent, CD&V haalt 68 procent.

Groen en sp.a krijgen van de werkgevers met respectievelijk 48 en 46 procent een buis. De experts van Voka kwoteerden vooral in de mate waarin de partijen maatregelen willen nemen om de concurrentiekracht te herstellen en de overheidsfinanciën te saneren.

'Economische groei is onze enige sociale zekerheid', zegt voorzitter Michel Delbaere. Geef onze ondernemingen dan de ruimte om te groeien. Dat kan niet anders dan resoluut in te zetten op een hoge ambitie inzake én lastenverlaging én afbouw van het overheidsbeslag.'

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud