Volgend jaar vier nieuwe trajectcontroles

©BELGA

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft het licht op groen gezet voor vier nieuwe trajectcontroles in 2016. Weyts wil via trajectcontroles de verkeersveiligheid verbeteren.

Volgend jaar komen er vier nieuwe trajectcontroles en meer slimme camera's boven de weg. Die trajectcontroles komen allemaal op gewestwegen. 'Daar moet het aantal verkeersdoden drastisch naar beneden', zegt Ben Weyts in Het Nieuwsblad.

De  trajectcontroles komen op de R13 in Turnhout, de N18 in Balen, de N126 in Geel en de N42 in Oosterzele. 'We kiezen voor die locaties omdat er veel verkeersslachtoffers vallen', zegt Weyts. 'Ze staan bovenaan op de ranglijst. Op deze vier locaties samen zijn de voorbije vijf jaar 6 doden, 20 zwaargewonden en 118 lichtgewonden gevallen.'

De nieuwe portalen boven de weg worden dit jaar al geïnstalleerd. Begin volgend jaar zullen ze snelheidsduivels beboeten. Maar omdat het ANPR-camera's zijn, die automatisch nummerplaten herkennen, kan de politie er ook geseinde of niet-gekeurde auto's mee opsporen.

De nieuwe (donker) en bestaande (licht) trajectcontroles in kaart. Klik op de icoontjes of zoom in om de locaties te identificeren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud