Voorlopige rijbewijzen langer geldig

Rijbewijzen die sinds het begin van de lockdown dreigden te vervallen blijven tot eind december geldig. ©BELGAIMAGE

Voorlopige rijbewijzen die vanaf 16 maart vervielen, blijven geldig tot 31 december.

Federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) heeft daarvoor het licht op groen gezet. Dat maakt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) bekend. Die had eerder beslist dat kandidaat-bestuurders van wie de geldigheid van hun voorlopig rijbewijs voor 30 december vervalt hun praktijkexamen tot 31 december kunnen afleggen.

Maar daarvoor moet de geldigheid van die voorlopige rijbewijzen wel worden verlengd en dat is een federale bevoegdheid. Minister Bellot had in april beslist de voorlopige rijbewijzen waarvan de geldigheid vanaf 16 maart verviel slechts tot 30 september te verlengen. 'Daardoor zou een absurde situatie ontstaan waarin kandidaten na 30 september niet langer onder dekking van hun voorlopig rijbewijs kunnen oefenen op de openbare weg, terwijl ze in Vlaanderen wel tot 31 december 2020 het praktijkexamen mogen afleggen', zegt Peeters.

Ze is nu met Bellot overeengekomen om de geldigheid van de voorlopige rijbewijzen die vanaf 16 maart vervielen te verlengen tot 31 december. 'Concreet betekent dit dat kandidaten reglementair kunnen blijven oefenen na 30 september tot het einde van het jaar', zegt Peeters.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud