Advertentie

Voorzitter raadkamer in zaak-Sanda Dia mag aanblijven

Sanda Dia. ©rv

Het Antwerpse hof van beroep heeft het wrakingsverzoek afgewezen tegen de rechter die moet oordelen over de verwijzing van de Reuzegommers in de zaak-Sanda Dia.

Advocaat Joris Van Cauter, die een van de 18 leden van de voormalige studentenclub Reuzegom verdedigt, had het wrakingsverzoek tegen de voorzitster van de raadkamer in Hasselt ingediend. Volgens Van Cauter had de voorzitster zich vooringenomen getoond in communicatie die ze hem bezorgd had, omdat niet alle advocaten dezelfde info zouden hebben gekregen.

Uit de inhoud van de brief die naar de partijen is vertrokken kan geenszins afgeleid worden dat er vooringenomenheid of partijdigheid van die betreffende rechter was.
Jo Daenen
Persmagistraat Antwerps hof van beroep

Het hof van beroep in Antwerpen ging niet mee in die redenering en wees het verzoek maandag af. 'Uit de inhoud van de brief die naar de partijen is vertrokken kan geenszins afgeleid worden dat er vooringenomenheid of partijdigheid van die betreffende rechter was', zegt Jo Daenen, persmagistraat van het Antwerpse hof van beroep. Van Cauter heeft 15 dagen de tijd om cassatieberoep aan te tekenen.

Normaal zou de raadkamer drie weken geleden al beslist hebben welke van de 18 leden van de studentenclub voor de strafrechter moeten verschijnen, maar door het wrakingsverzoek werd dat uitgesteld. Door de mogelijkheid tot cassatieberoep is de zitting nu gepland voor 20 juli.

Op 5 december 2018 overleed de 20-jarige student burgerlijk ingenieur Sanda Dia aan de gevolgen van orgaanfalen. Dia had liters visolie moeten drinken tijdens een doopritueel van twee dagen, waar ook sprake was van van zwaar alcoholmisbruik, machtsmisbruik en fysieke mishandeling.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud