Voorzitters Antwerpse kiesbureaus collectief ziek

©BELGA

Twee dagen voor de verkiezingen van zondag moeten in het kiesarrondissement Antwerpen zowat twee derde van de voorzitters van kiesbureaus op het laatste nippertje vervangen worden omdat ze zich ziek hebben gemeld. Dat zegt de regionale televisiezender ATV vrijdagavond.

In totaal zou het gaan om 243 van de 385 voorzitters. Ook de helft van de bijzitters zou niet aanwezig kunnen zijn wegens ziekte. De meeste voorzitters en bijzitters beschikken over een doktersbriefje en zullen dus gewettigd afwezig zijn.

Er moeten nu in allerijl nog heel wat reservevoorzitters worden opgeroepen. Elk stembureau heeft immers een voorzitter, een secretaris en vier bijzitters nodig. De voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen en zijn griffier zijn vrijdagavond op bijna 36 uur van de opening van de bureaus nog druk bezig met het oproepen van reservevoorzitters.

Wat bijzitters betreft kan een eventueel tekort op de dag van de verkiezingen zelf indien nodig nog aangepakt worden door kiezers die als eersten hun stem komen uitbrengen op te vorderen om de rest van de dag te blijven. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud