Advertentie

VVJ neemt juridische stappen tegen Land Invest Group voor schaduwen journalisten Apache

Een simulatie van de Lins Tower ©Land Invest Group.

'Wij steunen de redactie van Apache en zullen dan ook bij het gerecht klacht indienen tegen Land Invest Group wegens het inschakelen van privé-detectives om journalisten van Apache te schaduwen.' Dat heeft Pol Deltour, nationaal secretaris van de Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ), donderdag verklaard.

'We zijn ervan overtuigd dat dit indruist tegen de wet op het bronnengeheim, de wet op de persvrijheid in het algemeen en we vragen ons af of het ook geen overtreding is van de wet op de privé-detectives', aldus Deltour. De beslissing om ook een klacht in te dienen, werd woensdagavond genomen op de Raad van Bestuur van de VVJ.

De nieuwssite voor onderzoeksjournalistiek Apache maakte op 9 december bekend dat ze van vier verschillende bronnen had vernomen dat de privédetectives werden ingehuurd door de Antwerpse projectontwikkelaar Land Invest Group om journalisten van Apache te schaduwen.

Dat gebeurde nadat de nieuwssite had bericht over de omstreden bouwvergunning voor de Lins Tower op de Tunnelplaats. Het gaat om een dossier waarover Apache uitvoerig heeft bericht. De stad zou de bouwpromotor zelf hebben gevraagd om lucratieve hoogbouw neer te zetten op een terrein dat, met miljoenen euro winst, twee keer zou zijn verkocht op dezelfde dag.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud