Advertentie
Advertentie

Werken A12 lopen vertraging op

©Luuk van der Lee/Hollandse Hoogte

De afbraakwerken van twee bruggen onder de A12 in Londerzeel verlopen langzamer dan voorzien. Ondanks uitvoerige boringen en proeven vooraf, blijkt er meer bewapening en meer beton in de bruggen uit de jaren dertig te zitten. De A12 blijft minstens tot dinsdagochtend afgesloten.

Dat is zaterdag vernomen van Anton De Coster, de woordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant. Het is momenteel nog niet duidelijk welke precieze gevolgen dit zal hebben voor de timing van de hele operatie (afbraak en opbouw van de twee bruggen).

Zondagnamiddag zal AWV meer duidelijkheid hebben en zal het preciezer kunnen communiceren.

De afbraakwerken van de twee "onderbruggen" van de A12 in Londerzeel zijn vrijdagavond gestart. Ondanks de inspanningen van 120 arbeiders en technische medewerkers van de aannemer en van bouwheer AWV, verlopen de afbraakwerken langzamer dan voorzien. Zaterdag in de vooravond sprak woordvoerder Anton De Coster van een "aanzienlijke" vertraging.

Vooral in de brug boven de spoorlijn Dendermonde-Mechelen zit meer wapening en meer beton onder de wegverharding (van de A12) dan in de voorbereidingsfase werd verwacht. Daardoor duurt het langer om de brug af te breken. "Dat is niet ongewoon bij de afbraak van oude bruggen", aldus De Coster. De impact van de vertraging op de timing van de gehele operatie is nog niet duidelijk, maar de kans bestaat dat de operatie later zal afgerond zijn dan voorzien.

"Het AWV zal er alles aan doen om de gestelde deadline van de heropening (dinsdag 8 april om 05.00 uur, nvdr) te halen", besloot De Coster.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud