Weyts vraagt OESO-expert Van Damme om hulp

Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). ©Photo News

Onderwijsexpert Dirk Van Damme zal met een internationaal team het Vlaamse onderwijs onder de loep nemen. In het najaar van volgend jaar volgt een rapport met suggesties voor verbeteringen.

In een reactie op de slechte PISA-resultaten heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) aan OESO-expert Dirk Van Damme gevraagd een internationaal team samen te stellen dat suggesties zal doen om de onderwijskwaliteit te verbeteren.

'We zijn heel blij dat Van Damme die opdracht aanvaard heeft', zegt woordvoerder Michaël Devoldere. 'Hij zal uit zijn netwerk een beperkt, internationaal team samenstellen dat met een frisse blik naar ons onderwijs zal kijken. In het najaar van 2020 verwachten we een rapport met suggesties.'

Van Damme werkt al sinds 2008 als onderwijsexpert bij de OESO, de denktank van de westerse industrielanden. Hij leidt er het Centre for Educational Research and Innovation en geldt als een autoriteit in zijn vak. Voordien was hij kabinetschef van toenmalige Vlaams minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke (sp.a).

Weyts plant ook in Vlaanderen extra stappen te ondernemen. 'We zullen met de onderwijskoepels overleggen. De resultaten zijn ernstig genoeg om ze met vereende krachten aan te pakken.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud