Advertentie

Weyts wil weer sportwedstrijden toelaten

Als het van Ben Weyts afhangt, moet een partijtje beachvolleybal weldra weer kunnen. ©Dries Luyten

Minister van Sport Ben Weyts breekt een lans om opnieuw amateursportwedstrijden te laten doorgaan. Dat kan voor hem zowel in de buitenlucht als binnen, al moet het Overlegcomité nog zijn fiat geven.

Tennis, beachvolleybal of wielrennen. Als het van minister van Sport Ben Weyts (N-VA) afhangt, zal het binnenkort weer mogelijk zijn in die disciplines opnieuw wedstrijden te organiseren. Dat zei hij woensdag in het Vlaams Parlement.

Weyts wil zo snel als het kan opnieuw amateursportwedstrijden in de buitenlucht laten doorgaan. Hij zal dat volgende week op de tafel van het Overlegcomité leggen en geniet voor dat idee naar eigen zeggen al de steun van zijn collega-ministers van Sport.

In welke sporten volgens Weyts opnieuw wedstrijden moeten plaatsvinden, verduidelijkte hij niet, maar de minister liet alleszins een opening voor teamsporten. Ook voor bepaalde indoorwedstrijden is dat een optie. 'Ik denk aan badminton, basketbaltrainingen en gymnastiek', zei hij.

Wedstrijden verboden

Eerder besliste het Overlegcomité al dat sporten in de buitenlucht vanaf 8 mei opnieuw in groepen van 25 kan. Wedstrijden blijven echter verboden. 'Dat is een anomalie', zei Vlaams Parlementslid Kris Van Dijck (N-VA), die de minister daarover bevroeg. 'Dat zou logischerwijs ook moeten kunnen voor wedstrijden, als die worden georganiseerd binnen de geldende regels', trad Weyts hem bij.

Weyts vindt dat het wedstrijdverbod geen steek houdt. 'Er is onzekerheid over de risico's op besmetting, maar er is wel zekerheid over de baten van sportactiviteiten, zowel mentaal als fysiek', zegt Weyts. 'Op het Overlegcomité van 11 mei moeten we verder kunnen kijken, want dit is een goede zaak voor de volksgezondheid.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud