Wiskunde in het Frans vanaf 2014

©David Rozing/Hollandse Hoogte

Wiskunde, geschiedenis of zelfs lichamelijke opvoeding in het Frans, Engels op Duits. Vanaf volgend jaar kan het in alle Vlaamse klassen.

Tot op vandaag wordt er in Vlaamse (middelbare) scholen enkel Frans, Engels of Duits gesproken in de daarvoor ontworpen taallessen. Maar vanaf 2014 kan daar verandering in komen, zo schrijft het Nieuwsblad.

De Vlaamse regering heeft een decreet goedgekeurd dat scholen toelaat om tot twintig procent van hun vakken in een andere taal dan het Nederlands te onderwijzen.

'Ons onderwijs moet kinderen voorbereiden op de toekomst. En die toekomst is meertalig', zegt Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a). Toch is het niet de bedoeling om de leerlingen te verplichten om mee te stappen in het project. Lessen als aardrijkskunde of wiskunde, moeten ook steeds in het Nederlands worden aangeboden.

het project- dat 'Content and Language Integrated Learning' gedoopt werd- doet sterk denken aan het Waalse systeem' meertalig onderweg'. Dat houdt in dat tot 75 procent van de niet-taalvakken in het Nederlands of het Engels wordt gegeven. Het systeem is bij onze landgenoten vooral in het basisonderwijs populair.

Scholen zullen zelf kunnen beslissen of ze meestappen in het project. 'Al een vijftigtal van de zeshonderd katholieke scholen toonde interesse in het project', aldus hoofd van het katholieke onderwijs, Mieke Van Hecke.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud