Advertentie

'22 maart is scharniermoment voor PS'

©BELGA

22 maart wordt een scharniermoment voor de PS. Dat zei voorzitter Elio Di Rupo zondag bij de aftrap van de inhoudelijke herlancering van de partij. De voorzitter riep op tot een grotere mobilisatie, in samenwerking met onder meer de socialistische vakbond.

Een duizendtal PS-leden verzamelde zondag in Luik om de 'Chantier des idées' te lanceren, waarmee de partij nieuwe ideeën wil genereren om een antwoord te formuleren op de centrumrechtse federale regering. De partij roept haar leden op na te denken over twee thema's: de omgang met de Europese besparingen en het financieel kapitalisme 'dat onze economie vergiftigt'.

Vandaag, 22 maart, moet daarbij een scharniermoment worden, waarna de partij uitgebreider moet mobiliseren tegen de regering.

Voorzitter Elio Di Rupo luisterde vier uur lang, achter gesloten deuren, naar de grieven van de militanten. Daarbij kwamen vooral thema's als werkdruk en de combinatie van werk en familie aan bod. Ook de rol van de parlementairen, cumuls en absenteïsme, vormde een thema. In de loop van de komende weken en maanden zullen er antwoorden worden geformuleerd.

"Face à une droite de + en + décomplexée, nous devons nous nourrir intellectuellement pour repartir à l’offensive" #ChantierDesIdées— Elio Di Rupo (@eliodirupo) 22 maart 2015

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud