CEO luchthaven Luik ontslagen wegens zware fout

Luc Partoune. ©BELGA

De CEO van de luchthaven van Luik, Luc Partoune, is ontslagen wegens een zware fout. Dat heeft Belga vernomen uit goede bron. Frederic Jacquet, de adjunct-directeur generaal, volgt hem tijdelijk op.

De Waalse minister bevoegd voor Luchthavens, Jean-Luc Crucke (MR), had duidelijkheid gevraagd over een overeenkomst tussen de luchthaven en het bedrijf JCP Conseil van Jean-Claude Phlypo, het vroegere hoofd van de Waalse openbaarvervoermaatschappij en oud-schepen van Blégny voor de PS.

Volgens Le Soir gaat het om een consultancyopdracht ter waarde van 60.000 euro, die zonder openbare aanbesteding werd gegund. Die werd blootgelegd door de consultant Deloitte, die momenteel een audit uitvoert op de luchthaven. De krant La Meuse heeft het over 'een veertigtal inbreuken', waaronder ook corruptie en fictieve tewerkstelling.

Crucke had de verantwoordelijken van de luchthaven tegen 9 februari een rapport daarover gevraagd en eventueel maatregelen. Daarop boog de raad van bestuur zich over de zaak. Dinsdagavond volgde de beslissing dat Partoune een zware fout heeft begaan.

De luchthaven van Luik kwam de voorbije jaren in het nieuws als eerste Europese hub van de Chinese e-commercespeler Alibaba. De Amerikaanse pakjesbezorger FedEx, goed voor 40 procent van de Luikse cargo en 1.700 jobs, kondigde onlangs een verregaande herstructurering aan. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud