Daerden nog steeds in coma

Michel Daerden

Voormalig minister van Pensioenen Michel Daerden ligt nog steeds in een coma. Zondagochtend opende hij wel even de ogen. Dat meldt zijn zoon Frédéric na een ontmoeting met de artsen van het ziekenhuis van Fréjus in de Franse Provence.

'Ik blijf hoopvol. Hij is rustig. Het is precies alsof hij slaapt. Het lijkt niet alsof hij stervend is. Sommige signalen zijn positief, maar we kunnen niet zonder voorbehoud optimistisch zijn', zegt Frédéric Daerden.

De artsen proberen de patiënt zachtjesaan uit de kunstmatige coma te halen waarin hij zich sinds woensdag bevindt na een dubbele hartaanval. Dat proces verloopt traag en wordt aangepast aan elke reactie van de zieke.

'Zondagochtend heeft hij de ogen geopend, maar de hartslag was verhoogd, waarop de dokters verdovende middelen toegediend hebben om hem te kalmeren. Alles wijst er echter op dat de vitale organen functioneren', zegt zoon Frédéric.

Voorzichtigheid

De artsen stelden de familie gerust: het wakker worden na de coma kan een tijdje duren, daarover is geen ongerustheid nodig, al blijft voorzichtigheid geboden. 'Elke dag die voorbijgaat, duurt een eeuwigheid', zegt de zoon.

Frédéric Daerden wil bij het ziekenbed blijven tot zijn vader wakker wordt. Dan pas kunnen de artsen de eventuele gevolgen van de dubbele hartstilstand nagaan. 'Dan zullen we weten hoe de organen zullen reageren. Maar we moeten afwachten.'

Daerden werd woensdagnamiddag in het ziekenhuis opgenomen na een dubbele hartaanval tijdens een restaurantbezoek in het bijzijn van zijn entourage.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud