Denis Ducarme kandidaat-voorzitter MR

Denis Ducarme. ©BELGA

Ontslagnemend federaal minister Denis Ducarme (MR) is van plan zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap bij de Franstalige liberalen. Dat zei hij vrijdag aan de krant La Libre Belgique.

Een naam die vaak opdook om Charles Michel op te volgen als partijvoorzitter was die van Willy Borsus, de minister-president van Wallonië in de vorige legislatuur. Borsus zal echter deel uitmaken van de nieuwe Waalse regering. 'Willy Borsus heeft met Economie een strategische portefeuille gekregen. Ik heb inderdaad gezegd dat ik me kandidaat zou stellen als Willy niet voor het voorzitterschap zou gaan', licht Ducarme toe.

Hij zegt dat hij de voorbije uren positieve signalen heeft gekregen in de partij. 'De weg ligt open voor een intern debat. De lichten staan op groen', luidt het. Ducarme wil naar eigen zeggen zijn oor te luister leggen en overleggen, zodat de transitie in de MR gepaard gaat met dialoog. Dit weekend legt hij een reeks contacten.

Na de vorming van de Waalse regering en die van de Franse gemeenschap moet meer duidelijkheid komen over de opvolging van Michel aan het hoofd van de MR. De ontslagnemende premier wordt over enkele maanden voorzitter van de Europese Raad. Naast Borsus en Ducarme worden ook Sophie Wilmès en Georges-Louis Bouchez geciteerd als kandidaten. De allereerste voorzitter van de MR in 2002 was de vader van Denis Ducarme, wijlen Daniel Ducarme.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud