Advertentie
Advertentie

Duo Khattabi-Dupriez gaat Ecolo leiden

Patrick Dupriez en Zakia Khattabi. ©BELGA

Zakia Khattabi en Patrick Dupriez hebben het in de voorzittersverkiezingen van de Franstalige groenen van Ecolo gehaald met 60 procent van de stemmen.

Khattabi en Dupriez haalden het van het duo Chloé Deltour-Christos Doulkeridis die 38 procent van de stemmende Ecolo-leden achter zich kregen. Er waren 14 onthoudingen.

'Ecolo is terug', riep Dupriez uit na de bekendmaking van het resultaat, tegen de 1.100 leden die naar het congres in Louvain-la-Neuve waren afgezakt. 'We kunnen ons vandaag allen rond een project scharen, geen sprake meer van verdeeldheid. Het is tijd om ons weer te verenigen. Het is samen dat we de partij zullen laten winnen', zo zei Khattabi.

Het duo volgt Emily Hoyos en Olivier Deleuze op, die eveneens als duo de partij voorzaten.  

De nieuwe Ecolo-leiding krijgt de zware taak om de partij na de zware verkiezingsnederlaag en na een lange overgangsperiode opnieuw op de kaart te zetten. Maandag gaan Khattabi en Dupriez van start. Ze zullen daarbij zowel intern als met het maatschappelijk middenveld en de sociale bewegingen het gesprek aangaan, verzekerden ze. Khattabi geeft zichzelf een jaar om de partij opnieuw op de rails te krijgen.

Groen was goed vertegenwoordigd in de Waals-Brabantse universiteitsstad. Kristof Calvo, fractievoorzitter van Ecolo-Groen in de Kamer, leidde de debatten, samen met Ecolo'ster uit het Brussels parlement Barbara Trachte. Ook Groen-voorzitster Meryem Almaci tekende present.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud