Financial Times zoomt in op Wallonië

Bijzonder veel aandacht voor Wallonië in de FT. - BELGA ©BELGA

De Britse zakenkrant Financial Times zoomt vandaag in een aparte bijlage in op Wallonië. Onder meer het ondernemersklimaat en het toerisme worden uitgebreid beschreven. Het is een bijlage waar het Waals Gewest zelf voor betaalde, maar waar ze geen redactionele macht over heeft, stelt de FT.

De Financial Times heeft vandaag opvallend veel oog voor Wallonië onder de noemer 'Doing Business in Wallonia'. Verschillende aspecten van de regio worden uitgebreid uit de doeken gedaan. Zo is er een reportage over de transformatie van de zware industrie naar meer technologische en creatieve sectoren, waar de 'troeven' van Wallonië - volgens het artikel de nabijheid van de grote afzetmarkten Duitsland en Frankrijk - uitgebreid in aanbod komen. 

Maar ook minder fraaie passages, zoals het schrappen van 1.300 banen bij ArcelorMittal in Luik, komen aan bod. 'ArcelorMittal heeft de hoogtes en laagtes ondervonden van zakendoen in Wallonië,' luidt daar de openingszin. Er wordt in de bijlage ook meermaals verwezen naar traditionele Belgische handicaps, zoals de hoge loonkosten. 

Volgens de FT heeft het Waals Gewest zelf betaald voor de bijlage, maar heeft zij niets te zeggen over de inhoud. 'Het initiatief om zo'n bijlage te maken, kwam van Wallonië zelf. Zij betalen er ook voor, maar krijgen geen enkele macht over de keuze van de onderwerpen,' stelt Sophy Pierre, die de advertenties voor de bijdrage regelde. Buiten reclame voor Wallonië zelf, stapte ook de kredietverzekeraar ONDD in het project. 'Ze krijgen ook de inhoud van de artikels niet op voorhand te zien.'

Het is bovendien al de tweede keer dat het Waals Gewest van de promotiemogelijkheid gebruik maakt. Ook in 2012 kwam er een speciale bijdrage over Wallonië uit. 'En de bijlage voor 2014 staat al gepland, we moeten alleen nog het datum van verschijnen bepalen,' aldus Pierre. 

De FT brengt elk jaar een 200-tal van zulke bijlages uit. Voor de komende weken staan er nog bijdrages gepland over Spanje, Japan, Servië, Oostenrijk en Hongkong. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud