Franstalige vakbond dreigt vakantie-uittocht te verstoren

©Belgaimage

De Franstalige vakbond CGSP dreigt de Waalse luchthavens volgende week te blokkeren. 'Zonder vergadering op 30 juni gaat alles op slot.'

De politieke crisis in Franstalig België - waar de PS sinds begin deze week op de wip zit - verontrust de Waalse vakbonden. Zij vrezen dat met de mogelijke intrede van de liberale MR in de Franstalige, Waalse en Brusselse regeringen een aantal sociale akkoorden zullen sneuvelen.

De overheidsvakbond CGSP, de tegenhanger van het ACOD, wijst bijvoorbeeld op een akkoord dat onlangs werd getekend over arbeidsduurvermindering voor bepaalde ambtenaren. Dat akkoord moet nog worden gefinaliseerd met minister van Ambtenarenzaken Christophe Lacroix (PS).

Volgende week stonden twee vergaderingen met Lacroix op de agenda. Maar de minister liet de vakbonden al weten dat de bijeenkomst van dinsdag is geschrapt. Als de vergadering volgende week vrijdag wordt verdaagd, dreigen de bonden met acties.

'Zonder vergadering op 30 juni, gaat alles op slot: de sluizen, de luchthavens,...', zegt een CGSP-verantwoordelijke aan de krant L'Echo. 'Alle openbare diensten gaan dicht. We willen het cdH aan zijn beloftes herinneren.'

De stakingsdreiging dreigt het begin van de vakantie-uittocht te verstoren, wat ook gevolgen kan hebben voor de Vlaamse toeristen die bijvoorbeeld via de luchthaven van Charleroi willen vertrekken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud