Advertentie

'Het is niet dat Moreau vertrokken is met de kassa'

Stéphane Moreau. ©Photo News

De advocaat van de erg omstreden Luikse zakenman Stéphane Moreau zegt dat hij niets illegaals deed toen hij een royale vergoeding opstreek.

Het gewezen Luikse PS-kopstuk Stéphane Moreau, tevens de in ongenade gevallen CEO van de machtige Luikse intercommunale Nethys, blijft de gemoederen beroeren. De laatste weken ligt hij onder vuur wegens de royale vertrekvergoeding van 11,8 miljoen euro die hij opstreek.

Vrijdag nog raakte bekend dat de top van Nethys bewarend beslag liet leggen op zijn rekening en die van twee andere toplui, Pol Heyse en Bénédicte Bayer. De drie streken samen bijna 15 miljoen euro op. Samen met een vierde persoon, van wie de rekening niet werd aangeslagen, gaat het om ruim 18 miljoen.

'Eenzijdig offensief'

De advocaat van Moreau, Adrien Masset, zegt in een reactie op dat nieuws 'akte te nemen van het offensief van Nethys' dat hij bestempelt als een eenzijdige actie zonder tegensprekelijk debat. 'We houden vol dat de betalingen perfect wettelijk gebeurden. De beslissingen om het geld over te maken werden genomen door de officiële en wettelijke instanties van Nethys. Het is niet dat hij vertrokken is met de kassa. Meneer Moreau betwist dat er sprake is van de minste illegaliteit. Er was geen transfer zonder medeweten van de autoriteiten van Nethys.'

De advocaat zegt ook dat het bedrag van 11,8 miljoen euro een 'amalgaam' is. 'Het is niet correct. Er zijn berekeningen die niet juist zijn en bepaalde posten komen niet overeen met de realiteit.' Meer informatie wil hij niet geven in afwachting van mogelijke nieuwe juridische stappen.

Jean-Pierre Buyle, de advocaat van Heyse, sluit zich daarbij aan. Hij zegt de claim van Nethys te betwisten. 'Pol Heyse zal zijn rechten doen gelden en het is de justitie die het laatste woord zal hebben.'

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud