Kinderen Daerden ruziën over erfenis

Van links naar rechts: Elena, Frédéric en Aurore Daerden tijdens de begrafenis van hun vader - Foto Belga ©BELGA

De drie kinderen van de in 2012 overleden PS-politicus Michel Daerden staan tegenover elkaar in de rechtbank over de verdeling van de erfenis van hun vader. Er staat zo'n 5 miljoen euro op het spel.

De drie kinderen die tegenover elkaar staan, zijn Aurore (39 jaar), Frédéric (44) en hun halfzus Elena (22 jaar). De zoon, Frédéric, is ook politiek actief. Hij is voor de PS uittredend europarlementair, en duwt bij de komende verkiezingen de kamerlijst in Luik voor de Franstalige socialisten.

Hoewel hun vader, voormalig PS-minister Michel Daerden, al in augustus 2012 overleed aan de gevolgen van een hartaanval, raakte de erfenis tot dusver nog niet verdeeld. Er is geen testament, zodat de erfgenamen tot een vergelijk moeten komen. En dat blijkt bijzonder moeilijk.

De jongste veldslag in de juridische oorlog die is ontstaan, wordt nu uitgevochten voor de rechtbank van eerste aanleg in Luik. Daar heeft Aurore Daerden een vraag ingediend om de nalatenschap van haar vader door middel van een juridische liquidatie, onder toezicht van een notaris, te verdelen. Die aanvraag werd op 16 december ingewilligd, en de kwestie wordt nu door een notaris in Olne behandeld.

Maar intussen blijven de juridische schermutselingen zich opstapelen. Nu heeft de moeder van de jongste dochter Elena, Sandra Chandelle, aan het vredegerecht in Luik gevraagd dat er een beheerder wordt aangeduid voor het vermogen van Aurore. Die zou namelijk niet meer in staat zijn om dat zelf te doen wegens een drank- en drugverslaving.

Aurore zette met behulp van haar vader in 2008 en 2012 twee kledingbedrijven op, die intussen alweer failliet zijn gegaan. Dat Belfius Bank nog een schuldvordering heeft lopen van 62.500 euro op een van die bedrijven, bemoeilijkt de erfenisverdeling nog verder.

Ook de manier waarop zoon Frédéric het revisorkantoor van zijn vader overnam, met een vaag akkoord waarmee rekening moet gehouden worden bij de erfenisverdeling naar diens (half)zussen toe, is een twistappel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud