Meer dan tachtig mensen geëvacueerd voor politieactie in Komen

In de Henegouwse gemeenten Komen zijn dinsdagavond 33 woningen geëvacueerd bij een actie van de politie. In totaal moesten 82 mensen hun huis verlaten, zo werd vernomen bij de lokale politie en bij burgemeester Gilbert Deleu. Wat er precies gebeurde, is nog niet duidelijk.

Er doen geruchten de ronde over een politieactie in de woning van een vermoedelijke jihadist, maar die werden niet bevestigd. Het parket van Doornik zal pas woensdagmorgen meer informatie geven.

'Er waren tal van politiediensten betrokken', zo verklaarde Frédéric Bariseau, de substituut van de procureur des konings van Henegouwen, aan Belga. 'We moeten alle elementen van verschillende bronnen samenbrengen. We willen momenteel nog niet communiceren omdat in overleg met de procureur des Konings besloten werd alle informatie woensdag te geven.'

Of het al dan niet om een antiterroristische actie ging, wilde Bariseau niet bevestigen. 'We communiceren niet over geruchten', klonk het.

Door de interventie van de politie hebben 82 mensen hun woning ongeveer drie uur lang moeten verlaten. Even voor 21 uur konden de betrokkenen weer naar huis. 'Ze werden geëvacueerd naar een centrum dat voor hen ter beschikking werd gesteld. Alles is rustig verlopen', zo meldt commissaris Sébastien Dauchy, die verder geen uitleg wenste te geven over de politieactie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud