Michel Daerden ten oorlog binnen Luikse PS-federatie

Voor Michel Daerden (PS) lijkt het moment gekomen om in Luik enkele openstaande rekeningen te vereffenen. Dit weekend schoof hij in zijn gemeente Ans waarnemend burgemeester Stéphane Moreau aan de kant en bombardeerde hij zijn mannetje Yves Parthoens tot waarnemend burgemeester. Het is opnieuw oorlog in de Luikse PS.

De dag na de verkiezingen, op 14 juni, had ontslagnemend minister van Pensioenen Michel Daerden al gezegd dat Alain Mathot jr. gegokt en verloren had. Daerden haalde als duwer van de Luikse PS-lijst 72.000 voorkeurstemmen, waarmee hij lijsttrekker Alain Mathot met zijn 42.730 voorkeurstemmen het nakijken gaf.

Afgelopen zaterdag ging Daerden - tot verbazing van de kameraden in Luik - tot actie over. Een terugkeer naar de federale regering zit er voor Daerden allicht niet meer in, maar in het Luikse lijkt hij zich niet weg te zullen laten dringen.

Door Moreau de burgemeesterssjerp te ontnemen, verklaarde ‘papa’ - zoals Daerden ook wordt genoemd - de oorlog aan de zogenaamde nieuwe PS-generatie in Luik.

Stéphane Moreau is immers een vertrouweling van Alain Mathot, de vicevoorzitter van de Luikse PS-federatie, en van de Waalse minister van Economie Jean-Claude Marcourt. Daerden lijkt dus de strijd aan te gaan met de tandem Mathot-Marcourt, die het voor het zeggen heeft in de Luikse PS.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud