MR zet in op belastingverlaging en werkgelegenheid

De partijtop van de Franstalige liberalen op het verkiezingscongres in Charleroi. (Foto: Belga) ©BELGA

Op een congres in Charleroi zondag keurde de MR-achterban het partijprogramma voor de nakende verkiezingen unaniem goed. De nadruk ligt op een fiscale hervorming, de financiering van de pensioenen, de gezondheidszorg en de strijd tegen de werkloosheid.

MR stelt een reeks hervormingen van de personenbelasting in het vooruitzicht. Zo engageert de partij zich om 13.000 euro per jaar belastingvrij te maken. Daarnaast moet ook de belastingschaal van 50 procent later in werking treden. Ook kmo's krijgen een belastingverlaging van MR. 'Voor ons zijn de werknemers niet de 'mister cash' van de staat', sprak voorzitter Charles Michel tot de 1.200 militanten.

Andere goedgekeurde voorstellen: de vrijstelling van werkgeversbijdragen voor de eerste drie werknemers, het verzet tegen een belasting op huurinkomsten, de volledige strafuitvoering voor zware misdrijven en bij sommige recidivisten, en de al eerder bekendgemaakte bonus voor besparende ambtenaren.

MR blijft zich inzetten voor zelfstandigen en middenklasse, maar sociale zekerheid en werkgelegenheid eisen dit keer een bijzondere plaats op in het verkiezingsprogramma.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud