Nethys naar rechter om 18,6 miljoen van ex-managers terug te vorderen

Renaud Witmeur, de interim-CEO van Nethys. ©anthony dehez

De intercommunale holding Nethys heeft een burgerlijke rechtsvordering klaar waarmee ze geld wil terugvorderen van haar ex-management. Dat kregen de vertegenwoordigers van de moedermaatschappij Enodia (het vroegere Publifin) te horen op de algemene vergadering.

Het gaat om 18,6 miljoen euro aan vergoedingen die de managers volgens de Luikse intercommunale onterecht hebben opgestreken. Enodia besliste eerder al om naar de rechter te stappen om het geld terug te vorderen. 'We zijn tevreden dat Nethys zich daarbij aansluit', klinkt het woensdag.

Enodia besliste eind november zijn rechtsvordering gepaard te laten gaan met een verzoek tot voorlopige inbeslagname van de bedragen. De raad van bestuur was ook van plan zich burgerlijke partij te stellen tegen elke persoon die strafbare feiten heeft gepleegd in de zaak.

Annulering

'We hebben gewacht op het besluit van de Waalse regering om de beslissingen van het remuneratiecomité te annuleren. Dan hadden we een extra juridisch argument', legt interim-CEO Renaud Witmeur van Nethys uit aan L'Echo. Waals minister van Lokale Besturen Pierre-Yves Dermagne (PS) heeft dat besluit afgelopen vrijdag genomen.

Het remuneratiecomité had in mei voor 18,6 miljoen euro aan bonussen en vergoedingen uitgekeerd aan vier topfiguren van de intercommunale holding: Stéphane Moreau, Pol Heyse, Bénédicte Bayer en Diego Aquilina. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud