Nieuwe stad bouwen in Wallonië?

Benoît Lutgen, de voorzitter van het cdH. ©BELGA

CdH-voorzitter Benoît Lutgen wil een volledig nieuwe stad bouwen in Wallonië, naar het voorbeeld van Louvain-la-Neuve veertig jaar geleden. Het idee is ingegeven voor de demografische vooruitzichten: Wallonië zou er de komende 10 à 15 jaar 400.000 inwoners bij krijgen. Lutgen lanceert zijn idee zaterdag in Le Soir.

'Waarom niet een nieuwe stad creëren in Wallonië? Er is ruimte voor. Er zullen 400.000 Walen meer zijn binnen 10 of 15 jaar', aldus partijvoorzitter Lutgen. 'Laten we een revolutionaire stad bouwen die vernieuwend is inzake menselijke banden, het samenleven tussen generaties, mobiliteit, en ook inzake materiële omstandigheden: energiebesparing, materialen, enzovoort', luidt het.

De humanistische partij heeft verschillende potentiële locaties geïdentificeerd om de nieuwe stad - of verschillende kleinere steden - te bouwen. 'In Henegouwen, in de provincie Luik, en elders is er geschikte ruimte beschikbaar', klinkt het.

De cdH-voorzitter pleit ook voor een Marshall-plan III, maar dit keer voor de hele Franse gemeenschap en met focus op onderwijs, vorming, onderzoek en innovatie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud