PS'er voor strafrechter, Magnette wacht af

Het toekomstig schepencollege in Charleroi. Van Cauwenberghe staat rechts achteraan.

Paul Magnette (PS), die over enkele weken burgemeester zou moet worden in Charleroi, wacht de uitkomst van de juridische procedure tegen zijn partijgenoot Philippe Van Cauwenberghe af voor hij een standpunt in de zaak inneemt. Zaterdag raakte bekend dat Van Cauwenberghe zich voor de strafrechter zal moeten verantwoorden voor valsheid in geschrifte, gebruik van valse stukken en misbruik van vennootschapsgoederen.

Naast Van Cauwenberghe, de toekomstige schepen van Sport in Charleroi, moeten ook ondernemer Michel Vandezande en diens dochter Sylvie voor de correctionele rechtbank verschijnen.

Voor de gemeenteraadsverkiezingen hebben alle PS-kandidaten een charter ondertekend over de gevolgen die gekoppeld worden aan een eventuele veroordeling door een rechter. Als deze het werk als schepen belemmert, trekt hij of zij zich terug, legt de woordvoerster van Paul Magnette het aangegane engagement uit. Ze herinnert eraan dat Van Cauwenberghe door de Bergense kamer van inbeschuldigingstelling dan wel naar de rechtbank doorverwezen is, maar voor bepaalde zaken wel buiten vervolging is gesteld.

Ondernemer Vandezande zou in de woonst van Van Cauwenberghe werken uitgevoerd hebben tegen gunstprijzen. De PS'er moet normaal maandag de eed afleggen als schepen. Hij was al eerder schepen van Sport, maar verloor zijn mandaat na een eerdere inverdenkingstelling. In die zaak werd hij begin dit jaar vrijgesproken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud