Advertentie

Voortaan nog elf bestuurders bij Publifin

Een beeld van de hoorzittingen in het Waals parlement over Publifin. ©Photo News

Publifin heeft voortaan uit elf bestuurders, onder wie tien nieuwe gezichten. Dat bleek donderdagavond tijdens de algemene vergadering van de intercommunale.

Enkel Marc Hody (Ecolo) behoudt zijn plaats in de raad van bestuur, die tot voor kort 27 bestuurders telde.

De elf bestuurders zijn Paul-Emile Mottard (provinciaal afgevaardigde PS), Katty Firquet (provinciaal afgevaardigde MR), Fabian Culot (MR), Léon Campstein (PS), Jean-Claude Jadot (MR), Marc Hody (Ecolo), Cédric Halin (cdH, die het Publifinschandaal naar buiten heeft gebracht), Muriel Targnion (PS), Hassan Bousetta (PS), Laura Crapanzano (PS) en Pierre Erler (cdH). Eerst was er sprake van twaalf bestuurders, maar uiteindelijk werd Bruno Berrendorf van de Parti Populaire niet weerhouden.

De algemene vergadering heeft ook het bedrag voor de zitpenningen van de bestuurders beperkt tot 150 euro per effectieve aanwezigheid tijdens vergaderingen. Dat bedrag wordt verdubbeld voor de voorzitter van de raad van bestuur. Ook stemde de raad van bestuur voor de afschaffing van het dagelijks bestuur en de statutaire mogelijkheid om sectorcomités of subsectorcomités te creëren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud