Advertentie

Waalse regering pakt uit met belastinghervorming

De Waalse minister van Financiën Jean-Luc Crucke (MR). ©BELGA

De MR en het cdH, die sinds kort de Waalse regering vormen, hebben een plan klaar om de belastingen in Wallonië te verlagen.

De plannen voor een belastinghervorming staan in de krant La Libre Belgique en zijn van de hand van Waals minister van Financiën Jean-Luc Crucke (MR). De oranje-blauwe coalitie wil niet bij de pakken blijven zitten en nog voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 uitpakken met een reeks belastinghervormingen.

De bedoeling is om al in januari 2018 een reeks hervormingen in de steigers te zetten. Het gaat onder andere over de afschaffing van het kijk- en luistergeld, een vrijstelling (abattement) van registratierechten op de eerste 20.000 euro van de aankoopsom van de eerste woning, een vermindering van de registratierechten bij schenkingen, de verlaging van registratierechten bij de aankoop van een derde woning (van 15 naar 12,5 procent) en een fiscale stimulans voor studentenkoten.

Tweede pakket

Eind 2018 plant de Waalse regering een tweede pakket hervormingen. Ze wil een korting op de onroerende voorheffing invoeren voor wie een kind heeft (nu is dat vanaf twee kinderen) en is van plan de verkeersbelastingen te herbekijken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud