Advertentie

Wateroverlast treft Wallonië

©ANP XTRA

De aanhoudende regen heeft zaterdagavond en -nacht op verschillende plaatsen in Wallonië voor overlast gezorgd. Het dorpje Celles (Hoyet) in de provincie Namen werd zwaar getroffen. Een beek trad er uit de oevers waardoor het water in de huizen tot een meter hoog kwam. Bovendien zorgde een modderstroom voor hinder, aldus de burgemeester. Er is sprake van veel schade en de opruimwerken zouden enkele dagen duren.

Ook andere gemeenten in de streek van Dinant werden getroffen, met tientallen interventies in Dinant en Ciney. Ook in Philippeville waren er interventies. In Namen zelf moest de brandweer zowat veertig keer uitrukken, hoofdzakelijk om kelders leeg te pompen. Door het regenweer eindigden de Waalse feesten er zaterdagavond in mineur.

Elders in de provincie kwam in Lesves (Profondeville) het dak van een woonst deels naar beneden, aldus de lokale brandweer. In Saint-Gérard (Mettet) was er hinder door een modderstroom op de weg, in Vitrival (Fosses-la-Ville) stroomde een weg onder.

In Erezeé en Durbuy in de provincie Luxemburg moest de brandweer een vijftigtal keer uitrukken. In Mormont en Barvaux (Durbuy) liepen kelders onder en in Fanzel (Erezée) trad een waterloop uit de oevers. Het centrum van Durbuy werd 's ochtends wakker met een twintigtal centimeter water in de straten.

In Trois-Ponts in de provincie Luik brandde een vakantiehuis af na een blikseminslag. Niemand raakte gewond, aldus de brandweer. In Charleroi ontving de brandweer een twintigtal oproepen. Verschillende wegen stonden onder water en in Leernes (Fontaine-l'évêque) was er sprake van een modderstroom.

In Waals-Brabant moest de brandweer van Geldenaken (Jodoigne) verschillende malen uitrukken wegens wateroverlast in het oosten van de provincie, onder meer in Orp-Jauche en Dongelberg (Geldenaken). Het noodbekken van Geldenaken werd leeggepompt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud