Advertentie

Gele hesjes komen voor 25ste keer op straat in Frankrijk

De gele hesjes komen vandaag weer op straat in Frankrij om te betogen tegen het beleid van de regering. ©Photo News

De 'gilet jaunes' (gele hesjes) manifesteren zaterdag opnieuw in Frankrijk. Sinds november is het de 25ste keer dat ze betogen tegen het sociale en fiscale beleid van de regering.

In de hoofdstad Parijs zijn drie betogingen goedgekeurd, waaronder een optocht langs mediagebouwen in het westen van Parijs en een "feestelijke bezetting" van de luchthaven Roissy-Charles-de-Gaulle. Ook in steden als Lyon, Toulouse en Montpellier is er opgeroepen om te betogen.

Toegeving

De gele hesjes protesteren al sinds november tegen het beleid van de Franse regering. Dat gaat vaak gepaard met rellen. President Macron had eind april in een toespraak nog enkele toezeggingen gedaan. Zo beloofde hij werk te maken van een verlaging van de inkomstenbelastingen en van een verhoging van de laagste pensioenen.

Maar daar waren de betogers niet van onder de indruk: ze gaan onverminderd door met hun acties. Vorige week werden door de autoriteiten 23.600 manifestanten geteld doorheen Frankrijk, de gele hesjes zelf telden daarentegen meer dan 60.000 betogers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud