26 arrestaties bij Belgisch-Britse operatie tegen mensensmokkel

©EPA

Bij een gezamenlijke actie hebben de Belgische en Britse politie 26 verdachten opgepakt en 36 migranten gered.

250 Britse en Belgische politie-agenten vielen afgelopen dinsdag op 24 plaatsen in het Verenigd Koninkrijk en België binnen. Dat meldde de Britse ambassade in Brussel woensdag. Naast 26 arrestaties werd ook geld en drugs in beslag genomen.

De operatie was gericht tegen een criminele groep die verdacht wordt van de smokkel van vluchtelingen en drugs. De vluchtelingen zouden ook als onderbetaalde werkkrachten ingezet worden in carwashes in Milton Keynes, in het zuiden van Engeland.

'De gezamenlijke actie leidde tot de ontmanteling van een criminele bende die verkeerdelijk dacht dat zij, onder het mom van legale activiteiten, perverse daden van moderne slavernij en drugs in onze samenleving konden ondernemen', zei de verbindingsofficier van de National Crime Agency (NCA) in Brussel.

Smokkel van Koerden

Vorige week was er ook al een grootscheepse actie door de NCA tegen een netwerk dat honderden Iraakse Koerden naar het Verenigd Koninkrijk smokkelde. De vluchtelingen zouden 5.000 tot 10.000 pond (5.600 tot 11.200 euro) betalen voor de overtocht.

De Britten arresteerden toen 21 verdachten. De Koerdische vluchtelingen werden vanuit België, Nederland en Frankrijk gesmokkeld. De Britse NCA werkt nauw samen met de Belgische federale politie, de Franse grenspolitie en de Nederlandse marechaussee.

Lees verder

Gesponsorde inhoud

Partner content