Duitse carnavalisten nemen Merkel op de hak

©AFP

De nieuwe Duitse regering, Trump en Rusland en de brexit: aan inspiratie ontbreekt het de carnavalisten in Düsseldorf niet.

Zoals de traditie het wil, trekt een bonte carnavalstoet door de straten van Düsseldorf in de dagen voor het begin van de vasten. Vooral bondskanselier Angela Merkel, die vorige week een akkoord aankondigde over haar vierde regering, was het mikpunt van spot.

©AFP
©AFP
©AFP
©AFP
©AFP
©AFP
©AFP
©AFP
©AFP

Op een van de wagens zat ze op een schommel, met tegenover haar Martin Schulz, het kopstuk van haar sociaaldemocratische coalitiepartner SPD. 'Große Kollision' (grote botsing) stond op de wagen, een verwijzing naar de 'Große Koalition' ('grote coalitie').

Ook met Schulz wordt de draak gestoken. Hij draait zich op een van de carnavalswagens door een gehaktmolen met het opschrift 'Selber Schulz' (eigen schuld). Schulz kwam in opspraak omdat hij snel de ministerpost van Buitenlandse Zaken opeiste. Hij kondigde vrijdag onder grote druk aan dat uiteidnelijk toch niet te doen.

©AFP

Merkel hoopt snel te kunnen beginnen aan haar vierde ambtstermijn. Zeker in haar eigen partij CDU is zij incontournable, al klinkt er gemor over de vele compromissen in het regeerakkoord. Als een zwarte weduwe heeft ze volgens de carnavalisten haar tegenstanders opgevreten.

Internationaal ging aandacht naar de Britse premier Theresa May die een monsterachtige brexit baart. Op een andere wagen wordt de Amerikaanse president Donald Trump verkracht door de Russische beer.

©AFP

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content