Vrijspraak in eerste proces over aanslagen Parijs

Jawad Bendaoud werd vandaag vrijgesproken. De rechtbank achtte het onvoldoende bewezen dat hij wist dat hij onderdak gaf aan terroristen. ©AFP

In het eerste proces over de terroristische aanslagen van 13 november 2015 in Parijs, is de belangrijkste beklaagde, Jawad Bendaoud, vandaag vrijgesproken. Het Openbaar ministerie tekent beroep aan.

Bendaoud werd ervan beschuldigd de terroristen te hebben verborgen. Maar de rechters achtten het niet bewezen dat hij wist dat hij in een appartement in Saint-Denis onderdak bood aan de terroristen die kort tevoren in de Franse hoofdstad betrokken waren bij de aanslagen.

Hij kon daar zes jaar cel voor krijgen. Een in de ogen van de aanklagers minder belangrijke medeverdachte, Mohamed Soumah, kreeg vijf jaar cel. Volgens de rechters leidde hij de voortvluchtigen naar Bendaoud en wist hij met wie hij te doen had. Een tweede medeverdachte, Youssef Aït Boulahcen, kreeg vier jaar cel.

Het openbaar ministerie gaat in beroep tegen de vrijspraak. Dit beroep is niet opschortend en belet niet dat Bendaoud nog in de loop van de avond de gevangenis van Fresnes zou mogen verlaten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content