Advertentie

Cash nog steeds king in eurozone

©REUTERS

De meeste betalingen in de eurozone gebeuren nog steeds contant. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van een onderzoek van de Europese Centrale Bank (ECB).

Driekwart van alle betalingen in de eurozone gebeurt nog steeds in cash. Dat zei ECB-voorzitter Mario Draghi naar aanleiding van de uitgifte van een nieuw 50 eurobiljet. 'Zelfs in dit digitale tijdperk blijft cash essentieel voor onze economie', aldus de nummer één van de Europese Centrale Bank.

Draghi liet een onderzoek uitvoeren over het gebruik van contanten in de eurozone en daaruit blijkt dus dat drie op de vier betalingen in cash plaatsvinden. In waarde gaat het ook nog altijd om meer dan de helft. De volledige resultaten van het onderzoek worden pas deze zomer gepubliceerd.

Het nieuwe biljet van 50 euro gaat vandaag in de omloop, kondigde de ECB aan. Het is nog moeilijker na te maken dan zijn voorganger. Het briefje van 50 is het meest gebruikte van alle eurobankbiljetten. Meer dan 9 miljard zijn er in omloop, goed voor 46 procent van alle biljetten.

Op nieuwe biljetten van 100 en 200 euro is het wachten tot het voorjaar van 2019. De slijtage van die briefjes verloopt allicht iets trager.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud