Advertentie
Advertentie

Draghi: 'Griekenland heeft dringend schuldenakkoord nodig'

Mario Draghi, voorzitter van de ECB. ©EPA

Mario Draghi, de voorzitter van de Europese Centrale Bank, vindt het hoog tijd dat de Grieken een akkoord sluiten met hun geldschieters.

Draghi uitte zijn bezorgheid over de Griekse situatie op de vergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington. Hij voegde eraan toe dat de Griekse banken nog wel tegemoet komen aan de vereisten van het Emergency Liquidity Assistance, zodat ze nog recht hebben noodhulp.

We willen allemaal dat Griekenland in zijn opdracht slaagt. Maar de oplossing ligt in de handen van de Grieken zelf.
Mario Draghi
Voorzitter van de Europese Centrale Bank

European Central Bank President Mario Draghi said it is urgent that Greece strikes a deal with creditors, although its banks continue to meet the requirements for Emergency Liquidity Assistance. De ECB beslist op wekelijkse basis over de financiële levenslijn die Griekenland krijgt. Maar volgens Draghi is er nog veel werk voor de boeg, alvorens het land en zijn schuldeisers tot een akkoord kunnen komen. Wat ook het pakket aan maatregelen wordt, 'het moet zorgen voor groei, eerlijkheid, fiscale duurzaamheid en financiële stabiliteit', zo zei Draghi. 'We willen allemaal dat Griekenland in zijn opdracht slaagt. Maar de oplossing ligt in de handen van de Grieken zelf.' 

Volgens Draghi is de economie van de eurozone er beter aan toe, na de injectie van ECB van  1.100 miljard door het opkopen van obligaties, sinds vorige maand. Maar hij waarschuwde ook dat een lange periode van lage intresten een vruchtbare bodem kan zijn voor de destabilisering van de financiële markten. 'Voor deze risico's moeten we alert blijven', zei Draghi, ook al voegde hij eraan toe geen reden te zien om het monetaire beleid te verstrakken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud