Italië rekent op begrotingscompromis met Europa

Giovanni Tria, de Italiaanse minister van Financiën, rekent op een akkoord met Europa. ©EPA

De Italiaanse minister van Financiën zegt er 'zeker' van te zijn dat zijn regering een akkoord met de Europese Commissie zal vinden over het begrotingstekort.

De Europese Commissie stelde afgelopen week voor een procedure voor een buitensporig tekort op te starten tegen Italië. Het land levert volgens de Commissie onvoldoende inspanningen om zijn staatsschuld naar beneden te brengen en het begrotingstekort onder controle te houden.

Giovanni Tria, de Italiaanse minister van Financiën, verzekerde zondag in de marge van een G20-top in Japan dat de Italiaanse regering tot een akkoord met de Europese Commissie zal komen.

'Ik ben zeker dat we een oplossing zullen vinden omdat de Italiaanse regering altijd van plan is de budgettaire regels na te leven', aldus Tria. 'We zullen aantonen dat ons programma ervoor zal zorgen dat de overheidsfinanciën beantwoorden aan de regels.'

Belastinginkomsten

Tria herhaalde dat de officiële schatting van de regering dan wel een begrotingstekort van 2,4 procent van het bbp is, maar dat het tekort zou moeten landen op 2,1 of 2,2 procent. De Italiaanse premier Giuseppe Conte verwees eerder al naar hogere belastinginkomsten die het tekort lager zouden doen uitkomen.

De Europese Commissie voorspelt voor dit jaar een Italiaans begrotingstekort van 2,5 procent van het bbp. De regering in Rome had in de herfst beloofd het tekort voor dit jaar te beperken tot 2 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud