Advertentie
Advertentie

Letta wil meer Europees geld

Premier Letta pleit voor meer geld voor Italië. ©Photo News

Italiaans premier Enrico Letta heeft in de aanloop naar de EU-top gepleit voor meer geld voor de crisislanden. Het is de eerste keer dat de Italiaanse premier zo expliciet vraagt voor meer geld bij zijn EU-partners.

Tijdens een speech voor het Italiaanse parlement heeft Italiaans premier Enrico Letta onderstreept dat hij op de Europese top vandaag en morgen meer geld wil losweken om de woekerende crisis in het land het hoofd te kunnen bieden. Volgens Letta heeft de crisis de verschillen tussen de landen alleen nog maar aangescherpt en is er nood aan een 'meer gelijkwaardige verdeling tussen wat er van landen met een deficit en landen met een overschot verwacht wordt.' 

De bijeenkomst van staatshoofden en regeringsleiders in Brussel is volgens Letta 'de ideale gelegenheid om te spreken over een ander Europa'. Letta pleitte daarbij ook voor 'meer solidariteit' en wil dat crisislanden 'een perspectief' krijgen. 

Letta houdt dit pleidooi na bijzonder lastige begrotingsbespreken, waarbij er door de inspanningen om het tekort onder de 3 procent te brengen er maar erg weinig overbleef voor relance. Zo bedroeg de bonus voor de werknemers in vaste dienst uiteindelijk maar 12 euro per maand. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud