Advertentie
Advertentie

Londense cabbies revolteren tegen Uber

In 2009 voerden cabbies al actie tegen minicabs ©AFP

De Londense taxichauffeurs dreigen Londen op 11 juni plat te leggen als de autoriteiten geen actie nemen tegen de populaire taxi-app Uber.

Volgens de Britse zakenkrant Financial Times pikken de 'cabbies' het niet langer dat hun toezichthouder, Transport for London (TfL), geen actie onderneemt tegen Uber. Officieel is die alternatieve taxidienst in Londen een 'minicab service'. Minicabs zijn gewone auto's die telefonisch of via smartphone besteld worden en een op voorhand afgesproken traject tegen een op voorhand afgesproken prijs afleggen.

Uber moet in tegenstelling tot andere minicabs echter geen voorafgaandelijke prijs afspreken of adres geven en laat de prijs ook afhangen van de verstreken tijd. Volgens de belangenvereniging Licensed Taxi Drivers' Association komt Uber zo in tegenstelling tot klassieke minicabs duidelijk op het terrein van de iconische 'black cabs', terwijl Uber-chauffeurs niet aan dezelfde zware vereisten moeten voldoen als echte cabbies.

Zo moeten Londense taxichauffeur 'The Knowledge' afleggen en zo bewijzen dat hij of zij als menselijke gps een 'mentale map' van 400 routes, 25.000 straten en 20.000 plekken beheerst.

Met de vooralsnog relaxte houding van TfL verschilt Londen van heel wat andere Europese steden, waar onder meer Berlijn en Brussel in actie kwamen tegen de populaire taxi-app uit San Francisco.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud