Advertentie

‘Tegen midden juli krijgt 70 procent Europeanen zijn spuitje’

©Photo News

Europees commissaris Thierry Breton maakt zich sterk dat de EU genoeg vaccins geleverd krijgt om tegen halverwege juli 70 procent van de volwassenen te vaccineren.

De Europese Unie heeft zichzelf tot doel gesteld tegen het einde van de zomer 70 procent van de volwassen Europeanen te vaccineren tegen covid. Maar de Franse eurocommissaris Thierry Breton, die aan het hoofd staat van de Europese vaccinatietaskforce, is hoopvol dat de Europese immuniteitsdoelstelling al eerder behaald zal worden.

‘We hebben er vertrouwen in dat we in staat zullen zijn voldoende vaccins te produceren om de doelstelling van groepsimmuniteit te bereiken’, zei Breton zondag in een interview met de Griekse krant To Vima. ‘Dat betekent dat 70 procent van de volwassen bevolking zou zijn gevaccineerd tegen midden juli.’

Deal met Pfizer in de maak

De lidstaten moeten zich klaar houden om het tempo van de vaccinatie op te trekken.
Thierry Breton
Europees commissaris

Om die belofte waar te maken rekent Europa op een forse toename van de vaccinleveringen. Breton zei dat Europa verwacht dat in het tweede kwartaal meer dan 400 miljoen dosissen geleverd worden. ‘De lidstaten moeten zich klaar houden om het tempo van vaccinatie op te trekken’, aldus de eurocommissaris.

Eerder deze week zei de Europese Commissie te verwachten binnen enkele dagen ’s werelds grootste deal voor de levering van vaccins te zullen sluiten. Ze zou zichzelf daarmee verzekeren van 1,8 miljard dosissen van het covidvaccin van Pfizer tussen 2021 en 2023.

Breton zei nog dat de Europese productie van vaccins iedere maand verdubbelt in de 53 productie-sites. Met de ingebruikname van meer productielijnen zou tegen eind dit jaar de productiecapaciteit oplopen tot 3 miljard dosissen per jaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud